Dissabte, 8 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els terapeutes de Vilafranca es mostren en desacord amb el decret que ha de regular el sector

De fet, l’aprovació feta ahir per el govern de la Generalitat en relació a la regulació de les medicines i teràpies naturals i alternatives, no compta amb el suport majoritari del sector. Alguns dels terapeutes vilafranquins consultats per la nostra emissora han comentat que estan d’acord amb la necessitat de regular el sector, però el desacord sorgeix en com s’ha fet tot el procés.

<p align="left">De fet comenten que no s&rsquo;han tingut en compte algunes de les seves aportacions, i que fins i tot es pot considerar que el resultat del decret &eacute;s discriminatori amb alguns dels professionals que hi treballen i amb algunes de les ter&agrave;pies que vol regular.

<p align="left">Josep Lluís Guti&eacute;rrez, del centre l&rsquo;Arrel, comentava per exemple que els professionals hauran de passar uns ex&agrave;mens per acreditar els seus coneixements, per&ograve; que el que no queda clar &eacute;s qui far&agrave; aquestes proves, i quins col&middot;lectius queden regulats.

<p align="left">&nbsp;

<p align="left">En un sentit similar s&rsquo;explicava el terapeuta Marc Miralles, que te tamb&eacute; una escola que imparteix aquests coneixements. Miralles considera que aquesta regulació no es dona en cap altre camp, ja siguin metges, infermeres o fisioterapeutes, i que l&rsquo;obligació de passar ex&agrave;mens peri&ograve;dics, perjudica tamb&eacute; als centres que imparteixen cursos.

<p align="left">&nbsp;

<p align="left">Ara es poden presentar encara al&middot;legacions, per tal de veure si es poden corregir algunes d&rsquo;aquestes q&uuml;estions. Els professionals que hi estan en desacord consideren tamb&eacute; que s&rsquo;ha donat una pressió per part de certs centres i professionals que han fet que el decret s&rsquo;aprov&eacute;s amb mancances i fins i tot apuntaven certs favoritismes a l&rsquo;hora de regular alguns ensenyaments i disciplines de cara a aquests grups de pressió.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: