Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El president honorari de Caixa Penedès, Josep Parera, rebrà la creu de sant Ramon de Penyafort

La creu li va ser concedida pel ministeri de Justícia l’ estiu passat i el proper diumenge, 14 de gener, li serà imposada per Xavier Puigdollers, president de l’Associació d’Amics de Sant Ramon de Penyafort.

Tot i que aquesta creu està destinada a reconèixer els mèrits de persones del món de la judicatura, també es concedeix de forma extraordinària a personalitats que amb la seva labor professional i humana han contribuït a remarcar aspectes a l’entorn de la figura i l’obra del sant. En el cas de Josep Parera es remarca la tasca que va portar a terme al capdavant del Museu de Vilafranca a l’ iniciar la concessió dels premis per a estudis de recerca que portaven el nom de sant Ramon de Penyafort i que es van concedir fins fa un parell d’anys. Per altra banda, i com a president de Caixa Penedès, Parera va promoure nombroses edicions sobre la figura, la personalitat i l’obra del sant penedesenc.

La imposició de la creu de Sant Ramon de Penyafort a Josep Parera tindrà lloc diumenge de la setmana vinent, a dos quarts de vuit del vespre i en el marc de l’Auditori del fòrum Berger-Balaguer. En el decurs de l’ acte, l’escriptor barceloní Albert Manent pronunciarà una conferència amb el títol "Aproximació a 30 anys de cultura catalana".

La celebració ha estat organitzada per l’Associació d’Amics de Sant Ramon de Penyafort, amb la col·laboració de Caixa Penedès i el suport de l’Institut d’Estudis Penedesencs i d’Òmnium Cultural de l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: