Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El DPTOP licita les obres de la variant de Sant Sadurní d’Anoia per valor de 4,7 MEUR

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat la licitació de les obres de la variant de la C-243a de Sant Sadurní, per un valor de 4,7 MEUR. Es preveu que els treballs s’adjudiquin el març, amb l’objectiu que comencin l’estiu vinent, amb un termini d’execució de 12 mesos.

Aquesta variant ha de venir a solucionar els problemes de circulació que provoquen dins de Sant Sadurní els vehicles procedents de la c-243-a que es volen dirigir a l’oest de Sant Sadurní (per anar cap a Sant Pere de Riudebitlles, per la BP-2151) o al nord d’aquesta població (cap a Masquefa o Piera per la BV-2241) han de travessar els carrers del nucli urbà de Sant Sadurní. L’alcalde de la capital del cava, Joan Amat, ha comentat a la nostra emissora que esperen que s’acompleixin els terminis, i que es posi solució a una problemàtica que s’arrossega des de fa uns 8 anys

 

La nova variant de Sant Sadurní s’iniciarà al sud-oest del municipi, a la rotonda construïda amb motiu de les obres del condicionament de la C-243a. El traçat discorrerà pel costat oest de la població i finalitzarà al punt on conflueixen les carreteres de Sant Pere de Riudebitlles (BP-2151) i de Masquefa i Piera (BV-2241).

 

 

La longitud total de la variant és d’1,4 quilòmetres i la secció estarà formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres. El pendent màxim de la variant serà del 6%.  

Per accedir al camí de Can Rossell, es preveu una intersecció en “T”, així com la reposició del camí mateix i un pas superior de 28 metres de longitud sobre el tronc de la variant. També s’ha previst la construcció d’un calaix per passar sobre el torrent de Casetes d’en Mir i un pont sobre el torrent dels Solanes, que tindrà una longitud de 54 metres.

La variant finalitzarà en una rotonda de nova construcció, on confluiran la BP-2151, la BV-2241 i la BV-2244, coneguda com a carretera de circumval·lació o cinturó de ronda de Sant Sadurní. Aquesta rotonda, de 65 metres de diàmetre exterior, tindrà una anella formada per un voral interior de 0,5 metres, dos carrils de 4 metres i un voral exterior d’1,5 metres. L’últim metre de l’illot interior serà trepitjable.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: