Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal ha destinat 35.500 €euro; a ampliar la prestació dels equips d’Atenció Prim

Aquests equips estan formats actualment per 9 treballadores socials, 6 treballadores familiars i 4 educadores socials, ampliant una treballadora familiar i una educadora social respecte l’any 2005. Els equips d’Atenció Primària presten els seus serveis als municipis de l’Alt Penedès de menys de 20.000 habitants, tots excepte Vilafranca. Durant l’any 2006, han atès prop de 7.000 usuaris amb problemàtiques molt diverses, principalment econòmiques i de salut.

L’increment de la demanda d’atenció per part del col·lectiu de la gent gran i el col·lectiu dels menors en situació de risc han portat el Consell Comarcal a augmentar la plantilla i la dedicació del seu personal en aquests àmbits.

També s’han destinat recursos extraordinaris (52.700 euros) a serveis específics i estudis destinats a millorar l’atenció al col·lectiu de les persones amb dependència, les dones maltractades, les persones grans majors de 75 anys i les persones amb intel·ligència límit.

De cara al 2007, el Consell Comarcal té previst invertir a millorar els equipaments informàtics i de comunicacions que hauran de possibilitat la connexió a distància (des de cadascun dels ajuntaments) amb els equips informàtics ubicats a la seu del Consell Comarcal.

També té previst destinar recursos extraordinaris per posar en marxa nous projectes com el Punt de Trobada a la Creu Roja per a l’atenció a les famílies en conflicte, el Banc d’Ajuts Tècnics per a les persones amb disminucions físiques i la creació d’una web específica per a l’atenció psicològica i jurídica a les dones maltractades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: