Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Demà s’inaugura a la Capella Sant Joan l’exposició El retorn dels documents confiscats a Catalunya

Del 31 de gener a l’11 de febrer es podrà visitar a la Capella Sant Joan l’exposició que és una mostra itinerant elaborada per la Subdirecció General d’Arxius i l’Arxiu Nacional de Catalunya, per encàrrec del Departament de Cultura de la Generalitat.

La mostra pretén explicar el procés de confiscació dels més coneguts popularment com a “Papers de Salamanca”, la finalitat informativa i repressiva de la requisa per part del règim franquista, així com la història de la reivindicació, que va culminar el passat 31 de gener de 2006 amb el seu retorn a l’Arxiu Nacional de Catalunya. La mostra està organitzada en diferents vagons, en referència al tren que se’ls va endur cap a Salamanca, on el règim franquista tenia el seu quarter general, que, a través d’audiovisuals, documents i textos explicatius, volen repassar els diferents estadis pels quals han passat aquests documents des de la seva confiscació i fins a la restitució a la Generalitat de Catalunya. L’acte d’inauguració tindrà lloc dimecres, a les 7 de la tarda, i anirà a càrrec de l’Alcalde de Vilafranca Marcel Esteve i del regidor de Cultura Joan Ríos i del vice-president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Ramon Arnabat. A continuació, Ramon Alberch, subdirector general d’Arxius de la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya i comissari de l’exposició, oferirà la conferència “El retorn dels documents de Salamanca”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: