Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca celebra el Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA aquesta tarda, a la plaça de Sant Joan

A Vilafranca, els actes estan organitzats pels Serveis de Joventut i de Salut que per tercer any consecutiu fan servir el lema “Enganxa´t al làtex”.

La campanya, que va començar dilluns als instituts, està plantejada bàsicament des d’una vessant preventiva, basada en la informació i en la dinamització, potenciant l’ús del preservatiu com a principal barrera per prevenir i lluitar contra aquesta malaltia.

Els experts alerten que actualment els grups més vulnerables són els joves de més de 14 anys, els immigrants, els homosexuals i les prostitutes. A més, es constata una relaxació en el control de la SIDA i també de la tuberculosi que està reapareixent amb soques molt resistents. Per tot això, el tècnic del servei de Promoció de la Salut, Dani Borrell, recorda que no es pot baixar la guàrdia.

L’acte central de commemoració del Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA té lloc avui, 1 de desembre, a la plaça de Sant Joan, amb l’objectiu d’atraure públic de totes les edats. A dos quarts de 8 del vespre es llegirà el Manifest de la ONU que enguany té per lema “Atura la SIDA. Tu pots!”, amb una clara referència a la responsabilitat com a tema principal. A partir de ¾ de 8 del vespre i fins les 10 de la nit, la música serà la protagonista. Primer actuarà el grup vilafranquí Tetra i escaig i a continuació, els Politicalamity , un grup de rock funk de Barcelona. Al mateix temps, i fins les 10 de la nit, hi haurà una parada informativa i en el plafó dels llaços es podran fer llaços vermells i enganxar-los.

Els actes estan pensats per atraure públic familiar i de totes les edats, com explica Núria Albornà. Els actes de commemoració també han inclòs parades informatives als 3 instituts de la Vila, una exposició al Bar Coro i cinema.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: