Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’aprova al Senat el rescat del peatge de Martorell, gràcies a la moció de CiU

El Senat aprova la moció de CiU als pressupostos de l’estat en que es podrien contemplar la rebaixa del peatge de Martorell. El grup de l’Entesa va retirar una moció en la mateixa línia. Ara la qüestió s’ha de debatre al Congrés el proper dia 21.

El president del Consell Comarcal, el republicà Ramon Xena, ha comentat a Ràdio Vilafranca que des de l’ens comarcal es van presentar les signatures recollides a la comarca demanant el rescat del peatge de Martorell, i que tant el grup de l’Entesa, format per PSC, ERC i ICV, com el grup de CiU van dir que presentarien mocions al Senat per tal de recollir aquesta petició i que es pogués incloure en els pressupostos aquesta possibilitat. Finalment el Senat va aprovar l’esmena de CiU, ja que l’Entesa va retirar la seva, en que es recull la possibilitat de gratuïtat del peatge de Martorell per els penedesencs.

 

Ara els pressupostos tornen al Congrés de Diputats, i la votació s’ha de fer el 21 d’aquest mes de desembre. Xena ha explicat que ell mateix s’ha posat en contacte amb responsables d’ERC per tal de fer-los arribar la preocupació de la comarca sobre aquesta qüestió, i que espera que es pugui reconduir la situació i aconseguir que tiri endavant també al Congrés.

 

En el mateix sentit de continuar treballant per assolir aquesta gratuïtat del peatge de Martorell per els penedesencs, Ramon Xena ha apuntat que el dia 20 es reuniran amb el president del Parlament de Catalunya, per tal de fer-li arribar les signatures recollides a la comarca; i que el mateix dia tenen també una reunió amb el delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, a qui també faran arribar les signatures i la demanda de la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: