Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Prop de 350 alumnes de secundària participaran a les sessions divulgatives sobre el càncer infantil

Les xerrades s’organitzen en el marc de la sisena edició de la Festa Torneig Joan Petit Nens amb Càncer que el proper 16 de desembre se celebrarà a Vilafranca. La primera de les convocatòries, per dilluns, tractarà de “Com fer front a la malaltia i la pèrdua de salut d’un company de classe” i anirà a càrrec de la psicòloga Sònia Fuentes.

Uns 150 alumnes de 5è i 6è curs d’educació primària i 1r d’ESO està previst que assisteixin a aquesta sessió a l’Escorxador. Aquesta mateixa xerrada es convocarà a la tarda dirigida a professionals de centres educatius vilafranquins.

<p align="left">El doctor Blanco parlar&agrave; de &ldquo;Gen&egrave;tica i c&agrave;ncer, situació actual&rdquo; en una sessió adre&ccedil;ada a alumnes de batxillerat que es far&agrave; el 13 de desembre a 2/4 de 2 del migdia a l&rsquo;IES Eugeni d&rsquo;Ors. Uns 200 alumnes de diferents centres vilafranquins assistiran a la xerrada, a la qual tamb&eacute; hi seran presents alguns dels seus professors.

<p align="left">Pel que fa a la projecció de la pel&middot;lícula &ldquo;4&ordf; planta&rdquo;, fins al moment ja s&rsquo;ha confirmat que 400 alumnes d&rsquo;ESO seran espectadors d&rsquo;aquest film dirigit per Antonio Mercero que explica la hist&ograve;ria d&rsquo;uns nens malalts de c&agrave;ncer. Ens mostra la vida d’aquests nens, al voltant dels quinze anys d’edat, internats a la planta de traumatologia d’un hospital, de com aconsegueixen amb la seva alegria desafiar el destí i fer suportable la seva estada al centre.

<p align="left">&nbsp;

<p align="left">L&rsquo;AMPA de l&rsquo;escola Balt&agrave; Elias, ha organitzat per al dijous 14 de desembre, a les 5 de la tarda, un berenar solidari per recollir diners i un grup animar&agrave; la festa oberta a tothom en qu&egrave; col&middot;laboren les fleques del barri de Sant Juli&agrave;, l&rsquo;associació de ve&iuml;ns. Al matí, l&rsquo;alumnat i els mestres sortiran al pati on es far&agrave; la lectura d&rsquo;un manifest a favor de la investigació del c&agrave;ncer infantil i cada alumne enlairar&agrave; un globus.

La festa torneig se celebrar&agrave; el dissabte 16 de desembre, amb la participació d&rsquo;uns 306 infants de 3 a 6 anys que jugaran un torneig d&rsquo;hoquei base no competitiu. La festa t&eacute; l&rsquo;objectiu d&rsquo;assolir una millor conscienciació de la societat respecte del c&agrave;ncer infantil i per a recollir recursos per a la investigació. En aquest sentit tamb&eacute; s&rsquo;ha obert a Caixa Pened&egrave;s.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: