Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Obre portes també la Mostra Gastronòmica de Gall del Penedès

Pastís d’ànec mut, cuixetes de pollastre farcides de calçots, gall negre al cava, ànec mut amb olives o la degustació de gall negre amb bolets, ceba confitada o prunes i pinyons són algunes de les 15 propostes que ja es poden degustar a la Mostra de Cuina d’aviram. Aquesta proposta gastronòmica ha ampliat el nombre [...]

Pastís d’ànec mut, cuixetes de pollastre farcides de calçots, gall negre al cava, ànec mut amb olives o la degustació de gall negre amb bolets, ceba confitada o prunes i pinyons són algunes de les 15 propostes que ja es poden degustar a la Mostra de Cuina d’aviram. Aquesta proposta gastronòmica ha ampliat el nombre de plats i per aquesta ocasió s’han preparat entre 8.000 i 10.000 racions. Els preus d’aquests plats oscil·len entre els 5 i 7 euros i el tiquet d’accés a la mostra de 5.80 inclou el brou d ‘aviram el pa, la copa de vi, els postres i el cafè. Aquesta any i com a novetat s’ha dissenyat un got reutilitzable, on servirà el brou d’aviram i també un any més es facilita a tots aquells que ho desitgin els envasos per emportar-se aquesta plats cap a casa. Aquesta proposta gastronòmica es combina amb la zona de vins, on es poden fer degustacions de vins de la D.O Penedès, així com participar en sessions de maridatge, tasta de vins i jocs com el del gust.. Aquestes són les propostes gastronòmiques de la fira, que estaran a disposició dels visitants demà, en el cas de la mostra de cuina fins les tres del migdia, i en el cas de les degustacions de vins fins quarts de nou del vespre. I Ja tenim també guanyadors del concurs de Galls del Penedès. Els tres exemplars guanyadors són criats a Rodonyà, Castellví de la Marca i Montmajor i es poden veure exposats també a la rambla Sant Francesc. La fira del gall ’06 ja té galls guanyadors. El criador Josep Farré, de Rodonya, ha guanyat el primer premi, de 200 euros, gràcies a aquest exemplar, un gall que reuneix totes les característiques del millor dels exempars. Un plomatge negre i lluent, la pota negra, la cresta d’un vermell intens, el clavellet de tres puntes darrera la cresta i les orelletes blanques, aquest criador, amb deu anys d’experiència en la cria de gall negre del Penedès és ja un veterà del concurs i precisament l’any passat va quedar tercer gràcies a un dels seus exemplars. 9:10-, 9:35 “ Intento cada any.. no? Josep Farré. Criador raça gall negre Penedès. Jordi Guirao, de Castellví de la Marca, ha quedat segon obtenint un premi de 150 euros i M. Rosa Subriana de Montmajor ha quedat tercera, amb un premi de 100 euros. Els comerciants del centre vila, col·laboradors en el concurs explicava que cada vegada costa més trobar totes les característiques en un gall però que encara queden grans exemplars.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: