Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Obre portes la Fira del Gall, amb els 3.800 exemplars d’aviram a la venta

Avui a les vuit del matí obria portes la fira del Gall. Els criadors de la raça autòctona posaven a la venta les 3.800 peces d’aviram de les que disposaran els compradors en aquesta edició de la fira. 900 d’aquestes de gall de Penedès, i com a novetat 300 ja netes i a punt per emportar

El Tomasot i la Ballarica, acompanyats de l’àliga sortien a les vuit del matí en punt de la plaça de la vila, per dirigir-se fins la rambla Sant Francesc, on s’ha donat inici oficial a la Fira del Gall ’06. També a primera hora l’alcalde de Vilafranca, acompanyat per la resta de membres del consistori han fet la tradicional compra d’aviram que serà obsequiat a les entitats benèfiques de la vila. Han comprat amb el tradicional regateig una peça a cada criador. L’associació de criadors de la raça de gallina penedesenca, una mica preocupats a primera hora pel temps que podria fer, han posat ja a disposició dels compradors les 3.800 peces d’aviram, entre les que s’hi inclouen les 900 de gall negre del Penedès. Aquestes peces, que compten amb una criança de 22 a 23 setmanes i que arriben a pesar gairebé quatre quilos es venen a un preu que oscil·la entre els 30 i 40 euros. Les persones que les adquireixen gaudeixen del servei d’escorxador gratuït. Aquesta és precisament la singularitat de la fira, la possibilitat d’escollir la peça encara viva per veure’n les seves característiques. La principal novetat d’aquest any és però la venta de 300 peces de gall negre mort, net i a punt per emportar. Aquesta opció ha estat pensada sobretot per aquells visitants de fora la comarca que no poden passar el dia a Vilafranca i han de fer una compra més ràpida. Aquest és el cas d’aquests dos visitants de Barcelona i l’hospitalet Aquestes peces, que han estat exposades fins les dues del migdia es podran tornar a veure demà a partir de les deu del matí i fins la una del migdia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: