Dissabte, 27 de Febrer de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Noves gestions del Consell Comarcal per aconseguir la gratuïtat del peatge de Martorell

Avui dimecres el president del Consell Comarcal, Ramon Xena; el vicepresident primer, Lluís Valls, i el gerent, Jordi Cuyàs, s’han entrevistat novament amb el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, per demanar la seva intercessió en la qüestió del peatge de Martorell.

Recordem que demà el Congrés dels Diputats tindrà l’última paraula sobre la modificació dels pressupostos, que comportaria un increment del fons de rescat per als peatges catalans amb càrrec als Pressupostos Generals de l’Estat del 2007.

A petició dels representants del Consell Comarcal, Ernest Benach s’ha compromès a parlar amb els diferents grups parlamentaris catalans i amb el Govern de la Generalitat, especialment amb el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, per demanar el seu suport a la petició de la gent del Penedès i perquè, si s’aprova l’esmena al Congrés dels Diputats, la Generalitat faciliti la seva ràpida aplicació. Cas que no s’aprovés aquesta esmena, el president del Consell Comarcal ha demanat al president del Parlament que insisteixi davant els grups parlamentaris catalans i el Govern de la Generalitat perquè sigui un tema a tenir en compte en les negociacions de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat que, d’acord amb el títol V del nou Estatut d’Autonomia, negociarà l’aplicació de la política econòmica del Govern de l’Estat a Catalunya i, per tant, negociarà el tema dels peatges

Després s’han desplaçat a la Delegació del Govern de l’Estat per entrevistar-se amb el delegat, Joan Rangel. Li han explicat els arguments que han portat el Consell Comarcal a iniciar aquesta campanya i li han lliurat una còpia de les 10.985 signatures recollides a l’Alt Penedès. Han demanat a Rangel una gestió urgent davant del Govern de l’Estat perquè accepti demà la modificació dels Pressupostos. També li han demanat que, si no s’aprova demà l’esmena al Congrés dels Diputats, el Govern de l’Estat tingui com a prioritari aquest tema en les negociacions de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat que negociarà l’aplicació del fons de rescat dels peatges catalans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: