Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Policia Local realitza un estudi per valorar les actituds dels nens quan circulen en bicicleta

En el marc de la campanya d’Educació Viària a les escoles, la Policia Local de Vilafranca ha realitzat un estudi sobre les actituds dels escolars quan circulen en bicicleta. 220 alumnes de cinquè curs d’educació primària de 7 de les 9 escoles de la vila han contestat el qüestionari amb preguntes per identificar les conductes segures i les conductes de risc.

La primera dada que es desprèn del buidatge de les respostes és que prop del 95% dels enquestats tenen bicicleta i el 64,5% també tenen casc per a la bicicleta. L’ús del casc però, està poc generalitzat i les raons que indiquen per no utilitzar-lo són: que els va petit, un 32%, un 23% que és incòmode, que només circulen pel poble un 13%, que no cauen un 7% o un 5% que els obliguen els pares.Pel que fa als espais on utilitzen la bicicleta, el 58’6% va al parc per jugar, divertir-se, passejar, fer curses o perquè els sembla més segur que circular pel carrer. 120 dels alumnes enquestats no circulen en bicicleta per la vorera, perquè ho consideren perillós per als vianants o perquè està prohibit. Un centenar més sí que ho fa, perquè té por a patir un accident si circula per la calçada o perquè considera que és més segur circular per la vorera que per un altre lloc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: