Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès recorden el final de la Guerra Civil amb fotog

El secretari de Relacions Institucionals i Participació, Josep Vendrell, participarà avui a les set de la tarda en la inauguració de l’exposició de fotografies "Capa, aquí" que recull el reportatge fotogràfic que va fer Robert Capa el 15 de gener de 1939 a les comarques de l’Alt i Baix Penedès, el Tarragonès i el Garraf.

La mostra, organitzada pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès i que compta amb el suport de la Direcció General de la Memòria Històrica de la Generalitat, coincideix amb la commemoració del setantè aniversari de l’inici de la Guerra Civil. Robert Capa va realitzar el seu primer reportatge a Espanya l’abril de 1935, amb motiu de la manifestació convocada per commemorar els quatre anys de proclamació de la Segona República. Durant els anys següents, el fotògraf hongarès va fer diversos treballs durant la Guerra Civil espanyola vista des de diferents fronts. Les imatges de Capa recollides a "Capa, aquí" són un testimoni directe de la tragèdia que es va viure al Penedès, el Tarragonès i el Garraf les quatre comarques al final de la Guerra Civil. A més de 30 fotografies fetes aquell 15 de gener per Capa, l’exposició es completa amb 21 imatges on el fotògraf retrata la Guerra Civil en altres indrets de Catalunya i Espanya. L’exposició es podrà visitar a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès fins al 16 de gener de 2007.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: