Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fira del Gall posarà a la venda 3.800 peces d’aviram i com a novetat ven Gall Negre sacrificat

Els 8 criadors de l’Associació de la Raça de Gallines Penedesenca porten uns 900 galls del Penedès i a més, atenent la creixent demanda de visitants que no volen estar pendents del servei d’escorxador, s’instal·larà un estand a la Rambla on vendran galls negres del Penedès ja sacrificats.

Pilar Yagüe, directora del Patronat de Comerç, explica aquesta iniciativa que és la novetat més destacada de la Fira del Gall 2006. A banda dels Galls Negres del Penedès, hi haurà fins a 3.800 peces d’aviram entre ànecs muts del Penedès, pollastres de corral, pintades, galldindis o oques entre d’altres.

La Maria Antònia Udina de l’ Associació de Criadors de la Raça de Gallines Penedesenca ha explicat en una entrevista al magazín La Plaça com cuinar el gall penedesenc. Tant al mercat d’aviram com a la Mostra de Cuina d’Aviram i Vins Negres o al Superceller es mantenen els preus de l’any passat.

Una altre de les novetats són dues sessions de maridatge de vins Penedès amb delikatessen d’aviram, que es faran demà i diumenge de 7 a 8 del vespre. El preu és de 5 euros i la inscripció es pot formalitzar al mateix pavelló firal, abans de començar les sessions.

El concurs de Galls del Penedès, el concurs popular de truites, les sessions de tast de vins negres, el Joc del Gust i el mercat d’artesans i productes naturals acaben d’arrodonir l’oferta de la Fira del Gall 2006.

Com és tradició, el tret de sortida el donarà, demà a les 8 del matí, l’ alcalde que acompanyat del consistori comprarà la millor peça d’aviram de cada parada per regalar-la als establiments assistencials de la Vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: