Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Falcons culminen el 47è aniversari amb la seva actuació al Casal

L’aniversari dels Falcons va culminar ahir amb l’actuació de falconers i ex falconers al Casal. Els Falcons han fet, durant aquest llarg cap de setmana, tot un seguit d’activitats que han mogut a centenars de persones.

Ahir acabaven els actes de celebració del 47è aniversari dels Falcons de Vilafranca i, com és habitual, tenia lloc l’actuació de falconers i ex falconers al Casal. Abans, però, calia reunir tots els participants i per això tenia lloc una traca al capdavant de la rambla. La traca va donar inici a una cercavila que va permetre a falconers, ex falconers i aficionats arribar-se a l’interior del Casal per poder començar l’actuació. És habitual que la colla prepari alguna figura especial per a l’actuació de l’aniversari. En aquesta ocasió es tractava d’una nova figura inspirada en la Muixeranga d’Algemesí. Aquesta figura es coneix amb el nom de la trobada i es tracta d’una mena de torreta grossa. Malgrat que als assaigs va anar molt bé, ahir no es va poder aconseguir. Un altre dels plats forts de l’actuació d’aquest 47è aniversari va ser l’escala, que es va fer diferent a la seva forma habitual. Concretament es va fer una escala de nou amb dues escales de cinc enganxades i, per tant, amb tres enxanetes. Aquesta va ser una de les construccions més espectaculars de la jornada, tot i que no la única. Des dels Falcons es mostraven satisfets amb l’actuació, tot i que reconeixien que els nervis havien deslluït una miqueta el resultat que s’esperava després dels assaigs. Els Falcons de Vilafranca van reunir al Casal un bon grapat de familiars, amics i aficionats que van veure’ls actuar a més de seguir tots els actes que han tingut lloc durant tot aquest llarguíssim cap de setmana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: