Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Diputats penedesencs de CiU, ERC i PP donen el seu suport novament a la vegueria Penedès

A l’igual que ja van fer en l’anterior legislatura, ahir a la tarda els parlamentaris penedesencs de CiU, ERC i PP van donar ahir el seu suport a la demanda d’una vegeuria Penedès, dins de la futura ordenació territorial de Catalunya.

A l’escorxador de Vilafranca es va formalitzar la signatura d’aquest suport per part dels diputats de l’Alt i Baix Penedès, Garraf i Anoia, refermant el que ja es va posar en marxa la legislatura passada, però que no es va poder concretar a causa de la finalització avançada de la legislatura. En representació de l’Alt Penedès van signar els diputats Joan Raventós, de CiU i Dolors Monrserrat, del PP; mentre que en nom de la diputada d’ERC Marina Llansana, va signar el gelidenc Miquel Carrillo.

Tots els presents van lamentar l’absència de representants de PSC i ICV, grups que recordem en la votació que es va fer a la comissió de Política Territorial del Parlament es van abstenir.

Raventós remarcava que el que es feia era recordar i refermar el suport que es va donar el juny de 2006.

 

Per la seva banda Miquel Carrillo, que actuava en representació d’ERC tot i no ser diputat, resultava que calia apostar i treballar per la unitat de cara a assolir aquesta demanda, ja que sinó resultaria molt complicat.

 

Finalment Dolors Montserrat va remarcar que el PP sempre ha donat suport a aquesta demanda, i que continuaran fent-ho en aquesta legislatura, i va insistir en la necessitat de comptar amb el suport de totes les forces polítiques.

 

L’acord signat concreta que els diputats de l’àmbit territorial de l’Alt i Baix Penedès, Garraf i Anoia, es comprometen a gestionar des de la Comissió de Política Territorial del Parlament una moció conjunta instant a la creació de l’àmbit funcional de planificació territorial que abasti aquestes comarques de cara a la futura vegueria: també que la Generalitat suspengui tots aquells plans que afectin l’esmentat territori; i finalment impulsar una gestió participativa que faciliti promoure un espai permanent de diàleg.

Per la seva part, el diputat socialista Roberto Labandera va explicar ahir perquè no assistia a aquesta ratificació.

 

Labandera va destacar que el debat entorn a l’ordenació territorial necessita consens i diàleg i que el grup socialista vol que se segueixi el curs que estava previst sense voler condicionar ni que ningú els condicioni.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: