Dimarts, 26 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El príncep Felip de Borbó mostra el seu suport als vins i els caves del Penedès

L’hereu de la corona espanyola va presidir ahir el sopar de celebració del Centenari de la Unió Vinícola del Penedès. El príncep d’Astúries i de Girona va estar acompanyat a la taula presidencial pel president de la Generalitat, José Montilla, l’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, a més del president de la Uvipe, Miquel Agustí Torres.

En el capítol de parlaments el príncep Felip va oferir la meitat del seu discurs en un català molt correcte i , en primer lloc, va mostrar la seva satisfacció i agraïment per ser present en aquest acte i per rebre la medalla d’or de l’entitat. Tot seguit va expressar el seu reconeixement a la tasca associativa i empresarial de la Unió Vinícola del Penedès i va mostrar el seu suport als vins i als caves del Penedès. Per la seva banda el president d’Uvipe, Miquel Torres, adreçant-se al príncep i també al president de la Generalitat va expressar el desig del Penedès de conservar la seva idiosincràsia del paisatge vitivinícola. Durant l’acte es va lliurar la Medalla d’Or d’Uvipe al Príncep Felip de Borbó i, acte seguit, es va fer un reconeixement a quatre empresaris associats que han traslladat la direcció de les seves empreses a les noves generacions. Els tres empresaris homenatjats són Josep Maria Tetas de Bodegues Pinord, Josep Domènech de Vallformosa i Raimon Güell de Masia Puigmoltó.També és va retre un reconeixement a Joan Cuscó, president d’honor de Fivin. Poca estona abans que s’iniciés el sopar al pavelló de la Gamba, a la plaça de la Vila, es van concentrar una setantena de persones manifestant-se contra la presència a Vilafranca del representant de la corona espanyola, convocats per col.lectius de l’esquerra independentista de Vilafranca i comarca. Al final de la manifestació alguns individus van retirar el quadro del rei del saló de plens de l’ajuntament i en van estavellar al mig de la plaça de la vila. En un comunicat l’Alcalde de Vilafranca lamenta i condemna els incidents que van provocar una minoria de manifestants a la Casa de la Vila i fa una crida al respecte democràtic i a la convivència, insistint que el respecte a les idees és un dels pilars bàsics de la democràcia i s’han de poder expressar lliurement sense fer ús en cap cas ni de la violència ni del vandalisme.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: