Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comença oficialment la VI Festa Torneig Joan Petit Nens amb Càncer

La sisena Festa Torneig Joan Petit Nens amb Càncer s’inaugura amb la presentació oficial a l’ajuntament, xerrades per a les escoles i una exposició fotogràfica a l’Hospital Comarcal.

L’Ajuntament de Vilafranca va acollir ahir la presentació de la 6ª Festa Torneig Joan Petit Nens amb Càncer. D’aquesta presentació, en parlarem més endavant, als esports. Però ara comencem repassant alguns dels actes que envolten l’esdeveniment i que van començar ahir a la tarda. La setmana Joan Petit va quedar oficialment inaugurada ahir amb un acte al saló de plens de l’ajuntament de Vilafranca que ampliarem més endavant, als esports. Però abans d’aquest acte ja tenien lloc algunes de les activitats que envolten la festa pròpiament dita, el torneig d’hoquei base que se celebrarà dissabte a Vilafranca. Ahir a la tarda, la sala d’actes de l’Escorxador va acollir una conferència a càrrec de la psicooncòloga de l’hospital Sant Jaume de Calella Sònia Fuentes i adreçada als nens i nenes de primària i secundària de les escoles de Vilafranca. L’objectiu de la conferència era explicar què és el càncer i ajudar a desmitificar la malaltia. Fuentes va explicar que els nens viuen amb més naturalitat el fet de patir la malaltia, una reacció que, de fet, també es produeix quan perden algun ésser estimat. La psicooncòloga va remarcar que, quan un nen està malalt, ha d’aprendre a viure amb les limitacions que li suposa la malaltia i trobar-se en un entorn agradable. També va explicar que s’ha d’evitar la sobreprotecció i, sobretot, no oblidar els germans del nen malalt, en el cas que en tingui. La conferència va comptar amb un torn de preguntes i diversos exercicis per il·lustrar el que Fuentes explicava.

I, d’altra banda, l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès compta des d’ahir amb una exposició de fotografies titulada “Teixits”. Són obra de les biòlogues moleculars del laboratori de recerca de Sant Joan de Déu, que s’encarreguen de fotografiar els tumors i estudiar el seu desenvolupament. Les fotografies han estat tractades artísticament, de manera que resulten atractives i funcionen com una barreja entre ciència i art. D’aquesta manera es vol donar a conèixer com funciona la malaltia des d’un altre punt de vista i acostar-la a tothom. L’exposició es podrà visitar a l’Hospital comarcal fins al proper 17 de desembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: