Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha habilitat un nou espai lúdic per a la Gent Gran al parc de Sant Julià, a Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca ha habilitat al parc de Sant Julià un espai lúdic adreçat a la gent gran per afavorir l’exercici i la millora del nivell físic de les persones grans. Ahir es va fer la presentació d’aquest espai a un grup de persones grans, que de la mà d’una monitora han pogut conèixer de primera mà que és el que es pot fer en aquest tipus d’espais lúdics.

 

De fet, com comentava Francesc Sáez, tècnic del Pla per la Gent Gran de l’Ajuntament de Vilafranca, la intenció és oferir un espai a la gent gran per tal de que puguin fer una mica d’exercici.

 

L’espai lúdic s’ubica a places i parcs i permet ser utilitzat també per altres col·lectius, com els infants. Aquest primer a Vilafranca s’ha instal·lat al parc de Sant Julià, i ha estat cedir de forma gratuïta per la Diputació de Barcelona.

La gent gran té tendència a la inactivitat, la qual cosa suposa conseqüències com pèrdua d’equilibri, rigidesa, caigudes de repetició i impossibilitat de fer determinats moviments, necessaris per realitzar les activitats de la vida diària. Amb la col·locació d’aquest espai lúdic es vol trencar aquesta dinàmica i oferir un espai per a l’exercici física de les persones grans. Alguns dels possibles usuaris veien també amb bons ulls la instal·lació d’aquests tipus de serveis.

 

Alguns dels beneficis que repercuteixen en l’activitat de la vida diària són la millora en la capacitat de pujar i baixar escales, entrar i sortir de la banyera, ajupir-se, salvar obstacles com esglaons i pèlags, portar la bossa de la compra, jugar amb els néts i d’altres més quotidians com menjar, pentinar-se, vestir-se o asseure’s en una cadira. La pràctica regular d’exercici permet augmentar l’elasticitat, la força, la coordinació i l’agilitat i aporta una creixent sensació de benestar.  

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: