Diumenge, 17 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní acollirà el primer congrés internacional sobre democràcia participativa directa

La iniciativa s’ha presentat aquesta setmana al mateix ajuntament de Sant Sadurní, i ha estat impulsada per la inquietud de la regidoria de participació ciutadana de la capital del cava, que encapçala el regidor Isidor Rando. De fet, fruit de les experiències en participació ciutadana que s’han estat fent en aquests tres anys de mandat municipal, han sorgit algunes qüestions, com per exemple fins a quin punt han de ser vinculants o no les aportacions dels ciutadans; que han portat a tenir contactes amb diferents associacions i entitats a nivell europeu que treballen al voltant de la democràcia directa i la participació ciutadana.

<p align="left">Per tal de poder-ne parlar m&eacute;s abastament s&rsquo;ha organitzat aquest primer congr&eacute;s que es far&agrave; a Sant Sadurní. Isidor Rando comentava que fonamentalment es tractar&agrave; al voltant dels dos models actualment m&eacute;s extesos de participació ciutadana, el de Porta Alegre i el Suís. En el model suís doncs, la població &eacute;s la que te sempre la darrera paraula.

<p align="left">De fet en aquest congr&eacute;s s&rsquo;espera que hi hagi representació d&rsquo;arreu d&rsquo;Europa, Su&iuml;ssa, Su&egrave;cia, Bulg&agrave;ria i It&agrave;lia, per exemple; tamb&eacute; representants de l&rsquo;estat espanyol i dels municipis catalans.

<p align="left">La voluntat, com explica Rando, &eacute;s veure com es pot donar m&ntilde;es participació als ciutadans.

<p align="left">&nbsp;

<p align="left">

<p align="left">&nbsp;

El congr&eacute;s es far&agrave; els propers dies 10 i 11 de novembre, i &eacute;s obert a la participació de tots els ciutadans. Per apuntar-se cal adre&ccedil;ar-se a la regidoria de participació ciutadana de l&rsquo;Ajuntament de Sant Sadurní. &nbsp;

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: