Diumenge, 17 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’INCAVI crearà una comissió d’estudi per millorar el consum de vi a Catalunya

Representants de la indústria vitivinícola, de la distribució, d’associacions de consumidors, enòlegs, restauradors, sumillers i Mossos d’Esquadra, convocats per l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), van participar en una taula rodona dilluns 30 d’octubre, amb la voluntat de millorar el consum de vi català a Catalunya.

<p align="left">Els assistents van decidir que calia consolidar la taula rodona creant una comissió d’estudi formada per representants de tots els sectors implicats que s’encarregu&eacute;s de fer un seguiment i establir mesures per tal de millorar la situació i incrementar el consum de vi a Catalunya. Tamb&eacute; van decidir que l’INCAVI havia de liderar aquesta iniciativa amb la voluntat del sector de treballar plegats buscant polítiques positives per tots els membres de la comissió.

<p align="left">Entre altres mesures, en la taula rodona es va decidir que cal m&eacute;s informació dirigida al consumidor sobre les bondats del vi i el cava i reiterar que es tracta d’un producte considerat com un aliment i que, consumit amb moderació, aporta molts beneficis per a la salut. Tamb&eacute; es va acordar que no es pot criminalitzar el vi i que aquest no pot ser considerat una beguda alcoh&ograve;lica del mateix nivell que les begudes d’alta graduació.

<p align="left">&nbsp;

<p align="left">Una altra de les mesures que es van considerar positives va ser la d’establir acords amb la distribució per tal de fer campanyes als supermercats sobre els vins catalans. Tamb&eacute; es va decidir fer accions dirigides a la restauració per tal d’augmentar la pres&egrave;ncia de vins catalans a les cartes així com que els elaboradors incrementessin els diferents formats d’ampolles de vi per tal de facilitar al consumidor el seu consum d’acord a les diferents situacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: