L’INCAVI crearà una comissió d’estudi per millorar el consum de vi a Catalunya
Representants de la indústria vitivinícola, de la distribució, d’associacions de consumidors, enòlegs, restauradors, sumillers i Mossos d’Esquadra, convocats per l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), van participar en una taula rodona dilluns 30 d’octubre, amb la voluntat de millorar el consum de vi català a Catalunya.
<p align="left">Els assistents van decidir que calia consolidar la taula rodona creant una comissió d’estudi formada per representants de tots els sectors implicats que s’encarregués de fer un seguiment i establir mesures per tal de millorar la situació i incrementar el consum de vi a Catalunya. També van decidir que l’INCAVI havia de liderar aquesta iniciativa amb la voluntat del sector de treballar plegats buscant polítiques positives per tots els membres de la comissió.
<p align="left">Entre altres mesures, en la taula rodona es va decidir que cal més informació dirigida al consumidor sobre les bondats del vi i el cava i reiterar que es tracta d’un producte considerat com un aliment i que, consumit amb moderació, aporta molts beneficis per a la salut. També es va acordar que no es pot criminalitzar el vi i que aquest no pot ser considerat una beguda alcohòlica del mateix nivell que les begudes d’alta graduació.
<p align="left">
<p align="left">Una altra de les mesures que es van considerar positives va ser la d’establir acords amb la distribució per tal de fer campanyes als supermercats sobre els vins catalans. També es va decidir fer accions dirigides a la restauració per tal d’augmentar la presència de vins catalans a les cartes així com que els elaboradors incrementessin els diferents formats d’ampolles de vi per tal de facilitar al consumidor el seu consum d’acord a les diferents situacions.