Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’aula d’extensió universitària es dedica a Manuel Barba i Roca

La figura de Manuel Barba i Roca va protagonitzar ahir la sessió de les aules d’extensió universitària per a la gent gran. L’historiador Ramon Arnabat va ser l’encarregat de parlar-ne a l’auditori del Fòrum Berger Balaguer.

Aquesta tercera sessió de les aules se centrava en la biografia de Manuel Barba i Roca. L’historiador i director de l’IES el Foix de Santa Margarida i els Monjos Ramon Arnabat va ser l’encarregat d’acostar aquesta figura a les persones que omplien l’auditori. Arnabat és l’autor del llibre “Manuel Barba i Roca (1752 – 1824). Entre l’humanisme i la il·lustració” i ahir va glossar la figura de Barba i Roca. Fill d’una família acomodada, es va llicenciar en Dret i va començar a tenir idees molt progressistes per l’època, com entendre l’advocacia com un servei públic i no com un negoci. Barba i Roca també es feia càrrec de la hisenda familiar i va prosperar amb el negoci del raïm i del vi. El seu pensament es caracteritzava per creure en l’ascensió i en l’augment de responsabilitat només a través dels mèrits i no per pertànyer a una família influent. Malgrat que es va moure per Barcelona, en cercles d’intel·lectuals, Barba i Roca sempre va preferir Vilafranca. L’advocat era conegut com el “Dr. Patata” perquè es va dedicar durant molts anys a intentar estendre i popularitzar el cultiu de la patata, en una època en la qual predominaven els cereals i les patates eren aliment per als porcs. Barba i Roca defensava que la patata era una bona solució per a les crisis de fam de llavors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: