Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia compra "Els Set Savis de Grècia" a Francesc Guilera

L’Ajuntament de Sant Sadurní amplia el seu patrimoni cultural i artístic comprant “Els Set Savis de Grècia” al pintor Francesc Guilera. El dimarts dia 21 de novembre, al Casal d’Entitats, es va fer l’acte de signatura de la compra. L’Ajuntament vol que els quadres formin part de l’exposició permanent que hi haurà a la futura Casa del Cava, que vol ser un espai cultural on el visitant pugui conèixer i gaudir del món del cava i la cultura que l’envolta.

L’obra “Els Set Savis de Grècia” està basada en una expressió popular que identifica a set personatges de la burgesia agrària local que van encapçalar la lluita contra la plaga de la fil·loxera, aportant capital i coneixement. A finals del S.XIX, les vinyes d’arreu d’Europa havien quedat arrasades per la plaga de la fil·loxera i les zones vinícoles de Catalunya van entrar en una greu crisi que va fer trontollar el futur vitivinícola.

Francesc Guilera ha retratat aquests set personatges locals que la Festa de la Fil·loxera va escollir com les persones que eren conegudes com els “set savis de Grècia”(Antoni Escayola i Font, Marc Mir i Capella, Francesc Romeo i Esteva, Manuel Raventós i Domènech, Rafael Mir i Deàs, Pere Rovia i Cañameras i Modest Casanovas i Romeu). Guilera s’ha inspirat en les seves biografies i fotografies, a més de la reproducció feta per la Festa Fil·loxera en gegantons. L’artista ha utilitzat una tècnica mixta sobre paper i la caracteritzat amb la força del seu gest pictòric.

 

Els set quadres que passen a formar part del patrimoni municipal, van ser exposats per primera vegada a l’exposició “L’essència de la Fil·loxera” que es va inaugurar el passat 2 de setembre en motiu del 25è aniversari de la Festa de la Fil·loxera.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: