Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cimentera Uniland dels Monjos encapçala la llista de les empreses catalanes que emeten més CO2

La planta d’Uniland a Santa Margarida i els Monjos va emetre 1´317 milions de tones de CO2 a l’ atmosfera, segons dades del Departament de Medi Ambient de la Generalitat que publica La Vanguardia.

Al capdavant de la llista de les indústries de Catalunya que emeten més CO2 hi ha la planta de Repsol Petróleo a Tarragona, en segon lloc la cimentera Cemex d’Alcanar i en tercera posició, figura la planta d’ Uniland Cimentera dels Monjos. Són el que La Vanguardia anomena “les xemeneies del canvi climàtic” perquè el CO2 és el principal gas que produeix l’efecte hivernacle.

Tot i aquests alts nivells d’emissió de CO2, Uniland no arriba a la quantitat màxima d’emissions assignada pel govern, que és de 1´330 milions de tones. En canvi, la planta d’Endesa a Cubelles que produeix electricitat a base de fuel sí que va sobrepassar àmpliament les emissions assignades.

Aquest escenari podria canviar en pocs anys perquè el govern central ha d’aprovar els nous drets d’assignació que estipularan el límit de CO2 que cada indústria podrà emetre del 2.008 al 2.012.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: