Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es posa en marxa a Vilafranca una campanya per involucrar el comerç en l’ús del català

Avui s’ha signat a l’Escorxador l’acord a quatre bandes que s’ha posat en marxa per tal de promocionar i facilitar l’ús del català per part dels nou vinguts, i en aquest cas concret a l’hora d’adreçar-se als comerços de la vila. Es tracta d’un conveni en que participen la regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament de Vilafranca, el Patronat de Comerç i Turisme, el Consorci per la Normalització Lingüística i la Federació d’Associacions de comerciants, Botiguers i professionals de la vila.

Tots ells s’han posat d’acord per tal de fer que des dels associats a la Federació s’utilitzi el català com a primera llengua a l’hora d’adreçar-se als seus clients.

Com comentava el president de la Federació, Lluís Ràfols, la intenció és ajudar a que persones que coneixen i poden parlar en català, tinguin més confiança per fer-ho en el dia a dia.

 

Per la seva banda, el regidor de Política Lingüística de l’Ajuntament, Joan Rios, comentava que la iniciativa ja està en marxa, i que a partir d’ara cal que botigues i professionals que s’hi adhereixin facin del català la seva llengua d’atenció als clients.

 

Els establiments i professionals que participin en la campanya disposaran d’un adhesiu identificatiu, i a més es farà un llistat dels col·laboradors per tal que els participants en els cursos de català tinguin coneixement dels establiments en que poden utilitzar el català amb total tranquilitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: