Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El president de PIMECAVA aposta per defensar la idiosincràsia territorial del Penedès

En un moment, a les portes de les festes de Nadal, en que sovint es parla de les vendes de cava, i per desgràcia també del boicot, el president de la patronal PIMECAVA, Xavier Nadal, ha comentat que cal deixar els debats i centrar-se en els consumidors, que des del seu punt de vista son molts més dels que realment donen recolzament a un hipotètic boicot.

Nadal defensa que cal explicar i defensar els valors del cava, lligats també al territori en que es produeix, i que son uns valors que el consumidor final ha de notar en la mateixa ampolla. Des d’aquest punt de vista ha reclamat unitat a tot el sector per treballar conjuntament de cara a assolir aquests objectius.

 

El president de PIMECAVA insistia en la necessitat de deixar clar que hi ha diferents productes sota el paraigua del cava, i que cal explicar-ho clarament. HI ha productes amb menys de 15 mesos de cava, productes que tenen entre 15 i 30 mesos de cava; i finalment els que en tenen més de 30; i que tots ells amb les seves especificatius estan sota la reglamentació del Consell Regulador.

 

En un altra ordre de coses, ha parlat també del territori i de la seva preservació, necessària pe tal de poder oferir un producte de qualitat. Així, el Pla Director de l’Alt Penedès ha de ser una eina que ha de contemplar les necessitat de la societat moderna, però al mateix temps defensar la idiosincràsia de la producció vitivinícola.

Nadal remarcava que de les 62 denominacions d’origen de l’estat espanyol, el Penedès és de les poques que no utilitzen el rec, i que aquest tret diferencial s’ha de preservar i potenciar com a mostra de qualitat.

 

Per Nadal és important tenir clar que dins del producte cava hi ha empreses que busquen l’equilibri producció-preu; mentre que n’hi ha altres que se centren en la defensa de la qualitat del producte final.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: