Diumenge, 17 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Demà es presenta el documental Hom: què pensen els espanyols dels catalans

<p align="left">Dem&agrave; s&rsquo;estrena al teatre municipal Cal Bolet el documental Hom, qu&egrave; pensen els espanyols dels catalans? El documental presenta un equip de persones que viatgen per Castella i recullen opinions sobre la imatge que es t&eacute; all&agrave; dels catalans.

<p align="left">Hom &eacute;s un documental de Ramon Tort i compta amb un equip format per Jaume Armengou, Dani Sáez, Isidre Pulido i Alícia Soler. Ells eren els encarregats d&rsquo;anar captant les opinions de la gent del centre de l&rsquo;estat espanyol sobre els catalans. Al gener va sorgir la proposta i, entre tots, van pensar que fer una expedició era una bona manera de comprovar si realment hi ha prejudicis en contra dels catalans a la resta de l&rsquo;estat i si aquests prejudicis estan produ&iuml;ts pels mitjans de comunicació o els partits polítics. Al principi, per&ograve;, van pensar que potser havien de fer-se passar per estrangers per tal de no condicionar les respostes. L&rsquo;equip no va fer treball de pre producció, de manera que van iniciar el viatge sense contactes concertats. Nom&eacute;s el primer dia havien quedat amb un grup de teatre de la població de Miguelesteban. Despr&eacute;s van comen&ccedil;ar a recollir testimonis de la gent del carrer, per&ograve; van pensar que era necessari buscar opinions m&eacute;s elaborades. L&rsquo;elaboració d&rsquo;aquest documental ha servit a la gent de l&rsquo;equip per constatar que sí existeix un cert recel fora de Catalunya respecte els catalans. Moltes vegades, per&ograve;, aquest recel no est&agrave; basat en cap discurs. En canvi, les persones que tenen aquest recel sí que ho poden argumentar. El documental final ve de 16 hores de filmació que es van captar en m&eacute;s d&rsquo;una setmana de viatge. S&rsquo;hi retrata el paisatge hum&agrave; i el paisatge natural de Castella i hi ha dos fils narratius: la veu de l&rsquo;Hom, el del títol, que representa i transmet l&rsquo;estat d&rsquo;&agrave;nim de l&rsquo;equip, i la veu que situa i contextualitza espais i personatges. El documental Hom, qu&egrave; pensen els espanyols dels catalans s&rsquo;estrena dem&agrave; divendres a les nou del vespre al teatre Municipal Cal Bolet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: