Diumenge, 17 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aigües Ter-Llobregat amplia la dotació d’abastament dels municipis de Gelida i Sant Llorenç d’Horton

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Manuel Hernández, l’alcalde de l’ajuntament de Gelida, Miquel Carrillo i l’alcalde de Sant Llorenç d’Hortons, Carles Baiget, han signat un conveni per a l’ampliació de la xarxa regional del sistema Ter Llobregat als municipis de Gelida, i Sant Llorenç d’Hortons, concretament al nucli de Sant Joan Samora.

<p align="left">L&rsquo;any 2000 es va signar un conveni de cooperació interadministrativa entre els ajuntaments beneficiaris i ATLL. En les circumst&agrave;ncies actuals, es considera necess&agrave;ria l&rsquo;ampliació i adequació del sistema d&rsquo;abastament als municipis esmentats introduint-hi diversos elements b&agrave;sics per a poder satisfer les previsions de creixement de la demanda i garantir el subministrament d&rsquo;aigua. Aquestes noves actuacions consisteixen en la construcció d&rsquo;un ramal comú de 8,8 Km, d&rsquo;on sortir&agrave; una derivació cap a Sant Lloren&ccedil; d&rsquo;Hortons; i la construcció d&rsquo;un ramal per a Gelida de 1,8 Km.

<p align="left">Un cop tramitat i aprovat definitivament el Projecte, ATLL licitar&agrave;, adjudicar&agrave;, contractar&agrave; i executar&agrave; les obres, així com tots els elements de telecomandament necessaris per a la integració de les noves instal&middot;lacions a la xarxa Ter &ndash; Llobregat, i n&rsquo;assumir&agrave; la seva direcció t&egrave;cnica fins a la recepció i posada en servei.

Les obres a executar tenen un pressupost de m&eacute;s de 2 milions 200.000&euro;. El Ramal de Gelida, equival a un 41,18% del total de l&rsquo;obra, amb un cost estimat de 920.000 &euro;; i el Ramal comú i derivació de Sant Lloren&ccedil; d&rsquo;Hortons, equivalent a un 29,42% del total de l&rsquo;obra, amb un cost estimat de 657.000&euro;

&nbsp;

L&rsquo;alcalde de Gelida, Sr. Miquel Carrillo, ha declarat que en el cas de Gelida, aquesta connexió garanteix que Gelida no es quedar&agrave; sense subministrament d&rsquo;aigua en cas que els pous municipals no donessin l&rsquo;abast. Tanmateix la voluntat de l&rsquo;ajuntament &eacute;s mantenir els pous de Gelida com a font de subministrament per a l&rsquo;aigua de boca a nivell dom&egrave;stic, d&rsquo;altra banda, la zona industrial podria abastar-se de l&rsquo;aigua Ter-Llobregat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: