Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Actuació dels Govindes i els verds a la plaça de la vila acompanyats de gran expectació

L’actuació conjunta dels Govindes, els castellers de Mumbai, i la colla de Castellers de Vilafranca. va provocar que la plaça de la vila s’omplis de gom a gom

 

El moment de màxima expectació ahir a la plaça de la vila, va produir-se quan amb un castell amb estructura de set però no finalitzat, va permetre que un dels Govindes trenqués l’olla plena de iogurt. Aquest és l’objectiu en les construccions dels Govindes, castellers que provenen de l’índia i ahir van oferir una demostració de la tradició castellera hindú. La tradició explica que Crishna, la deïtat dels hindús de petit i com una entremeliadura robava el iogurt a la seva mare i com a record d’aquest fet els Govindes reprodueixen aquest moment. Els castellers van ajudar a que els Govindes poguessin oferir les seves construccions, arribant a assolir un pilar de sis amb l’axeneta dels verds. A plaça es va poder comprovar que és una manera completament diferent d’entendre els castells, començant per la seva construcció, amb la utilització de tècniques diferents, com en l’ambient a la plaça. La culminació de les construccions acaba per als govindes amb una gran festa amb música i ball. Tot i que a Mumbai en les actuacions dels govindes s’hi poden agrupar de 30.000 a 40.000 persones ahir, a Vilafranca aquests castellers afirmaven sentir-se com a casa seva. Fèlix Miret que va visitar Mumbai convidat per aquest grup de castellers comentava ahir també com havia funcionat aquest agermanament castellerCom a agraïment per l’acollida els Govindes van fer entrega a la vila d’un Crishna, una de les deïtats de l’hinduisme. Avui diumenge els Govindes s’han desplaçat fins a Terrassa per fer una actuació amb els Minyons i fins el dia 23 estan previstes diverses activitats turístiques. Els Govindes tornaran a Mumbai el proper dijous 23 de novembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: