Dimecres, 30 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Víctor Alexandre presenta els seus dos darrers llibres a Vilafranca

Víctor Alexandre ha presentat els seus dos darrers llibres al Via Fora. "TV3 a traïció. Televisió de Catalunya o d’Espanya?” i "La paraula contra el mur. La independència no és un privilegi” segueixen la línia habitual de l’escriptor.

L’escriptor Víctor Alexandre va presentar dimarts els seus dos darrers llibres al Via Fora! De Vilafranca. Alexandre va explicar el contingut d’aquestes dues obres editades per Proa en la seva col·lecció “Debat”. A “TV3 a traïció” l’escriptor defensa que TV3 ha patit una involució espectacular. Afirma que hi ha hagut una progressiva descatalanització i que s’ha abandonat la idea per la qual va ser creada: disposar d’una televisió pública que reflecteixi els valors que configuren els catalans com a poble, dotar la llengua catalana d’un espai que garanteixi la seva presència en un àmbit dominat per l’espanyola i crear consciència de pertinença a una comunitat nacional diferenciada. A “La paraula contra el mur”, Alexandre defensa que, durant tres segles, homes i dones dels Països Catalans, vinculats a la política, les arts, les ciències o el pensament, han fracassat en l’intent d’explicar a Espanya la irrenunciable voluntat de ser del poble català. L’escriptor també escriu que no hi ha nació sense autoconsciència i tota autoconsciència comporta voluntat d’autogovern.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: