Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una conferència sobre la batalla de l’ Ebre inaugura les Jornades sobre l’ aviació i la guerra Civil

Dins el programa de recuperació de la memòria històrica, l’ajuntament de Santa Margarida i els Monjos celebra, entre aquesta tarda i demà, les I Jornades l’ Aviació i la Guerra Civil.

Les Jornades s’estructuren al voltant d’unes ponències inicials, amb la finalitat de centrar l’àmbit del tema, seguides de la presentació de les comunicacions, que els participants argumentaran, cloent-se cada àmbit amb un debat moderat per un expert.

Jaume Girona, responsable de la secretaria tècnica de les Jornades, diu que estan molt satisfets amb la resposta obtinguda.

 

Les Jornades comencen a dos quarts de 6 d’aquesta tarda amb la ponència “La museïtzació del patrimoni bèl·lic” a càrrec del doctor en Història, Xavier Hernández. A continuació, tindran lloc les comunicacions dels participants i tot seguit, s’obrirà un debat.

Per cloure el dia, a dos quarts de 9 del vespre, David Gesalí llegirà la conferència inaugural de les Jornades, que està oberta a tothom. Aquest historiador de la UAB abordarà el paper de l’ aviació republicana en la batalla de l’ Ebre. Finalment, tots els assistents a les Jornades soparan plegats antigues menges típiques de la postguerra, que avui i demà cuina el restaurant Sant Josep Racó de la Cigonya.

 

Demà les Jornades continuen, centrades en l’ àmbit de la recerca històrica. L’únic acte obert al públic és la cloenda que consistirà en una taula rodona sobre experiències de l’ aviació republicana, moderada per David Iñiguez, historiador especialista en temes d’aviació.

La taula rodona començarà a les 6 de la tarda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: