Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’inicia a Sant Sadurní la creació d’una xarxa de comerços respectuosos amb el medi ambient

L’Ajuntament de Sant Sadurní ha signat un conveni amb la Unió de Botiguers per promoure actuacions per crear una xarxa d’establiments respectuosos amb el medi ambient.

El conveni l’han signat el regidor de Medi ambient, Isidor Rando, i el comptador de la Unió de Botiguers, Robert Cardús. Els acords presos indiquen que l’Ajuntament i els botiguers que s’hi adhereixin treballaran per crear una xarxa d’establiments respectuosos amb el Medi Ambient i per fomentar un comerç més sostenible. Una de les primeres actuacions que començaran a fer a partir del 9 d’octubre és la d’oferir als establiments adherits a la campanya bosses compostables amb nanses. És a dir, bosses que els establiments donaran als clients quan facin una compra amb l’objectiu que després siguin utilitzades per al cubell de la matèria orgànica. Amb aquesta actuació el Departament de Medi Ambient pretén reduir la presència de bosses de plàstic que la majoria dels vilatans fan servir per dipositar la brossa orgànica i que no són compostables. Les bosses de plàstic interfereixen en el procés de reciclatge de la matèria orgànica, conegut com a compostatge, ja que no són biodegradables. Actualment el percentatge de materials no compostables presents a la fracció orgànica dels residus de Sant Sadurní balla entre el 7% i el 10%, bona part degut a les bosses de plàstic que es fan servir per dipositar-hi la matèria orgànica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: