Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha presentat avui el servei de Mediació i Convivència de l’Ajuntament de Vilafranca

La presentació s’ha fet a l’Ajuntament de Vilafranca i s’emmarca dins del Pla per la Convivència que des fa uns quatre anys funciona a l’ajuntament vilafranquí. Aquesta modalitat de la mediació veïnal que s’ha presentat vol incidir en temes com sorolls, neteges, animals de companyia o morositat entre d’altres, que poden provocar malestar entre veïns i que sovint no se sap com resoldre.

De fet és una eina que s’utilitza a nivell global, penal o familiar per exemple, des de fa uns 35 anys; però que en la seva besant veïnal te uns quatre anys d’experiències a Catalunya. LA intenció de la Diputació, que col·laborar en potenciar aquesta iniciativa, es posar en marxa 24 nous centres arreu de la provincia.

 

De fet, els tècnics han explicat que hi ha demandes d’aquest tipus de serveis. De cada 10 demandes de mediació que es tramiten, 8 o 9 son acceptades per les dues parts, i pràcticament més del 90% arriben a acords. A més, des del servei de mediació es fa un seguiment dels acords per tal de veure que tenen continuitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: