Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’escola municipal d’art Arsenal presenta el nou curs creixent en nombre d’alumnes

L’escola municipal d’art Arsenal de Vilafranca del Penedès ha presentat la nova imatge quan compleixen 35 anys de trajectòria. Els responsables de l’escola també estan preparant un variat programa d’actes per celebrar l’aniversari.

 

Els regidors d’Educació i de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Lourdes Sánchez i Joan Ríos, i el director de l’escola Arsenal, Albert Abella, han presentat avui en roda de premsa la nova imatge de l’escola. Tots tres han coincidit a assenyalar la consolidació de l’Arsenal com una de les més prestigioses escoles d’art a Catalunya. Actualment, s’ofereixen estudis oficials de graus mitjà i superior de ceràmica i de joieria, i grau mitjà de pintura i disseny gràfic.

Aquest curs hi ha un centenar d’alumnes matriculats als diferents estudis reglats, tot i que 200 persones més han passat aquest any per algun dels cursos, activitats i seminaris que l’escola ofereix a la població. La regidora d’Educació, Lourdes Sánchez, destacava la implicació municipal en el projecte de l’escola municipal d’art Arsenal, el centre amb el nivell més alt d’estudis que s’ofereixen a Vilafranca.Des de la regidoria de Cultura, Joan Ríos, diferenciava la proposta d’estudis reglats dels no oficials, que han obert l’escola a la població, que “se l’ha fet seva i ja no la veu com una cosa llunyana ni inaccessible”.

Albert Abella va qualificar l’actual com un “moment dolç”, perquè s’ha assolit la xifra de cent alumnes als estudis oficials, s’han augmentat els serveis d’activitats extraescolars i cursos no reglats i la procedència és cada cop més variada. Destacava també Abella, la major aportació de la Generalitat en el finançament de l’escola

 

 

Dels 102 alumnes d’estudis reglats, 32 són de Vilafranca, 30 de la resta de la comarca i 40 de fora del Penedès, procedents de comarques veïnes com el Garraf, el Baix Penedès i el Baix Llobregat, però també de Balaguer, Sant Cugat del Vallès, Centelles o Andorra.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: