Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres de reurbanització de la Rambla han tret a la llum restes medievals a la Parellada

Els treballs de la nova urbanització de la Rambla Nostra Senyora a Vilafranca s’han reprès després de la Festa Major, i han permès poder fer alguna troballa arqueològica interessant. Concretament l’obertura de la cantonada amb el carrer de la Parellada ha facilitat la trobada d’unes restes d’un habitatge.

Tot i que es fa difícil de datar, com explica l’arqueòleg Oriol Vilanova, podria trobar-se entre els segles XIV i XV, a la baixa edat mitjana.

 

Vilanova comentava que tot i que les expectatives a la Rambla no son gaire grans, es fa també un seguiment dels treballs que s’hi estan fent. Els arqueòlegs consideren que la zona de la Parellada, que correspondria a una de les portes d’entrada a la vila, si ha de ser una possible zona rica en troballes arqueològiques. Un exemple seria el que ja s’ha començat a veure tot just davant de les oficines centrals de Caixa Penedès.

 

De fet, en aquests moments s’està treballant en una de les voreres de la Parellada, i quan s’acabi es començarà amb l’altra banda del carrer, on hi ha l’esperança també de fer-hi alguna troballa.  

El mateix Vilanova comentava quin és el procediment que se segueix en les obres que afecten zones que es consideren potencialment riques arqueològicament.

 

L’actual carrer de la Parellada ja era en època medieval un dels carrers d’entrada a la vila, i podria ser que s’hi trobés una de les portes de la muralla de Vilafranca. Entre les restes que s’han trobat en aquests moments, i que com dèiem corresponen a un habitatge, hi ha una barreja de materials i també s’especula que podria ser un hostal de l’època situat a l’entrada de la vila per acollir els visitants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: