Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat el projecte de modernització de l’estació

L’alcalde , Marcel Esteve, companyat per membres de l’equip de govern i dels arquitectes que fan el seguiment de l’obra han presentat als mitjans de comunicació ahir al matí com quedarà la nova estació de Vilafranca desprès de les obres que s’hi estan fent.

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries, ADIF, ha enllestit el projecte de modernització de l’estació de la Renfe. L’alcalde ha remarcat que la primera fase de les obres, amb els nous accessos a les andanes, ja s’estan executant i que les obres han d’estar finalitzades l’any 2007. També ha indicat que l’ajuntament té coneixement verbal que els pressupostos de l’estat de l’any vinent contemplen les partides per finançar l’obra de l’estació, que anirà a càrrec del Ministeri. Per la seva banda el regidor d’urbanisme, Josep Colomé, ha remarcat la dificultat tècnica d’un projecte que comporta el manteniment i millora d’un edifici antic, i l’ampliació que el modernitza. En relació a l’accessibilitat l’arquitecte, Josep Soler, ha assenyalat que el que es veu en aquests moments a l’estació és un edifici que creix sobre les vies i que s’integrarà en el paissatge urbà, oferint una estació soterrada que rebrà llum solar. El regidor d’urbanisme també ha assenyalat que un cop finalitzin les obres de l’estació el pas immediat serà plantejar una reurbanització de la plaça de l’estació. Les obres preveuen la remodelació interior i exterior de l’actual edifici de l’estació per eliminar les barreres arquitectòniques i adaptar-se a la nova funcionalitat. S’habilitarà un vestíbul sota la marquesina existent, amb una nova marquesina de vidre que eliminarà les barreres visuals des de l’estació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: