Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La verema a la D.O. Penedès ha estat finalment de més de 236 milions de quilos de raïm

Les previsions s’han superat i a la D.O Penedès s’han collit un total de 236.458.215 quilos de raïm, un 30% més que l’ passat any, dels quals 39’6 milions corresponen a raïm negre i 196’8 a raïm blanc. Així, la verema 2006 es manté sobre la mitjana dels volums veremats durant els darrers deu anys.

Si la producció ha estat important, el mateix es pot dir de la qualitat a causa de les bones condicions climàtiques que han permès un correcte desenvolupament vegetatiu del raïm, amb un bon nivell d’acidesa i amb graduacions superiors a la mitjana.

Josep Ribas, director del Consell Regulador de la D.O Penedès, afirma que ens trobem davant una collita “molt bona” i de qualitat garantida, el que “fa preveure que s’el.laboraran vins excel·lents, sobretot, de varietats de raïm negre amb bones i llargues criances”.

Les varietats que han registrat un volum més alt de producció, quant a blanques, han estat les varietats tradicionals del Penedès com són el macabeu, amb 63’4 milions, el xarel·lo, amb 70’4 milions, i la parellada, 46 milions. Quant a varietats negres, el merlot ha registrat 14’5 milions i l’ull de Llebre, 12’4 milions.

És destacable l’augment en el volum de producció, en relació al promig del últims anys, de varietats més minoritàries fins ara com el muscat d’Alexandria, el sauvignon blanc o el chardonnay. I en negres, el syrah, pinnot noir i el cabernet sauvignon.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: