Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ alcalde de Sant Martí es nega a modificar la reparcel.lació de la Bleda

En la reunió celebrada la setmana passada entre l’Associació d’Afectats de la Zona Urbana de la Bleda i l’ajuntament de Sant Martí Sarroca, l’alcalde, Ramon Carbó, va continuar mostrant-se inflexible a modificar el pla de parcel·lació i va derivar la responsabilitat de redactar un nou projecte als veïns de La Bleda.

Els veïns qualifiquen de sorprenent aquesta resposta perquè l’ajuntament de Sant Martí compta actualment amb tres equips d’arquitectes (pagats per tots els veïns del municipi): l’arquitecta municipal, l’ empresa redactora de la reparcel·lació i l’equip d’arquitectes que han redactat el POUM. De totes maneres, consideren que el fet més preocupant és la celeritat que li vol donar l’alcalde a un tema que, a part de portar encallat gairebé vint anys, suposa primerament, la desaparició del nucli de la Bleda tal i com el coneixem, en segon lloc, l’endeutament i possible venda obligada de patrimoni de la majoria dels afectats i en darrer terme, l’enderroc d’habitatges molts d’ells centenaris.

Per evitar el greuge irreparable que suposaria l’execució d’aquest projecte, i amb l’objectiu d’elaborar un nou projecte d’urbanització menys agressiu pel nucli de La Bleda i menys costós per a la totalitat dels propietaris, l’Associació ha presentat als tres grups polítics amb representació a l’ajuntament una moció instant la retirada d’aquest projecte. Els veïns confien que aquesta moció sigui aprovada en el proper ple, que no se celebrarà demà, sinó que està previst pel dia 2 de novembre, un cop passades les eleccions al Parlament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: