Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Fins al 30 d’octubre es pot visitar a l’Escorxador una exposició sobre les llengües

La Sala d’Actes de l’Escorxador acull l’exposició “Les Llengües a Catalunya. Quantes llengües s’hi parlen?”. El kannada, el txol o el bamilekò, procedents de l’Índia, Mèxic i Camerun, respectivament, són algunes de les 300 llengües que es parlen a Catalunya.

Sense cap mena de dubte, Catalunya presenta un mapa lingüístic molt més ric i divers que fa 50 anys. Fer un viatge pel seu paisatge lingüístic i fer visible aquesta realitat per fomentar la convivència és el que ens proposa l’exposició “Les Llengües a Catalunya. Quantes llengües s’hi parlen?”, que es pot visitar a la Sala d’Actes de l’Escorxador fins al proper 30 d’octubre. Precisament en el marc d’aquesta exposició, dimarts es va fer una xerrada col·loqui entorn a aquest tema. Es titulava “Saps quantes llengües es parlen a Catalunya?” i anava a càrrec de M. Carme Junyent, professora de lingüística general de la Universitat de Barcelona i presidenta del Grup d’Estudis de Llengües Amenaçades. Junyent va explicar que és possible conviure amb aquesta diversitat. El que cal plantejar-se és si rebutjar o incorporar aquest patrimoni i, segons la lingüista, la resposta és clara: hem de conèixer aquest patrimoni.La mostra que emmarca aquesta xerrada està cedida per la Fundació “la Caixa” i elaborada pel Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades de la Universitat de Barcelona, i pretén mostrar la diversitat lingüística que avui tenim a Catalunya per transmetre un cop més que el món es pot veure de moltes maneres i que cada llengua, sense ser menys valuosa que les altres, conté coneixements únics que només els seus parlants poden transferir i que es perdrien si tots tinguéssim la mateixa mirada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: