Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es lliuren les claus de 24 pisos de protecció oficial a La Girada

La Fundació Família i Benestar Social lliura 24 habitatges socials a Vilafranca, concretament a la Rambla de La Girada. Aquesta fundació fa més de deu anys que construeix habitatges socials arreu de Catalunya.

Ahir es va fer el lliurament d’una promoció de 24 habitatges socials a Vilafranca del Penedès. Marcel Esteve, alcalde del municipi, Joaquim Gascó, director general de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya, i Francesc Borrell, president de FIBS, van presidir l’acte de lliurament de claus. La promoció, la tercera que fa la Fundació Família i Benestar Social a Vilafranca, està situada al barri de La Girada i consta de 24 pisos de 70 m2. Els habitatges són de lloguer de Règim Especial, el més econòmic. Alguns dels pisos disposen de pàrquing i traster. Pel pis i l’aparcament, els llogaters pagaran 250 euros i pels pisos que, a més, tenen traster, uns 265 euros mensuals, a més de les despeses comunitàries, que van a part. En total, amb les despeses incloses, els pisos que tenen pàrquing i traster pagaran uns 328 euros mensuals. Des de la Fundació Família i Benestar social, el seu president Francesc Borrell, va agrair la col·laboració de tots els que han fet possible que aquests pisos puguin ser accessibles per a les 24 famílies que els ocuparan. Per la seva part, el director general d’habitatge de la Generalitat Joaquim Gascó va explicar que el problema real que tenim actualment és el problema del dret a l’habitatge i que cal fer polítiques que siguin engrescadores. Gascó es mostrava optimista perquè la col·laboració entre els ajuntaments, la Generalitat, les entitats i el sector privat pot donar fruits tan bons com aquest per tal de solucionar el problema. L’alcalde, Marcel Esteve, destacava que aquesta no és, ni molt menys, la única promoció d’aquest tipus que es fa a Vilafranca i que la intenció de l’ajuntament és continuar aquesta línia de creació d’habitatge social. Del total dels 24 pisos, dos s’adjudicaran a una associació de discapacitats i un altre s’adjudica l’Ajuntament de Vilafranca per poder llogar-lo en casos d’emergència social. A l’edifici també hi ha dos locals de lloguer. Un d’ells és per a la farmàcia del barri. També hi ha un local, situat al primer pis, que l’Ajuntament destina a l’Associació de Veïns del barri.

 

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: