Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Conseller d’Agricultura marca com a termini la pròxima verema per el trasllat de l’Incavi a Vila

Aquesta tarda el conseller, acompanyat de l’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, del director general de l’Incavi, Joan Aguado; i de diferents tècnics del departament d’Agricultura, ha visitat les instal·lacions del Parc Àgora, amb especial atenció a l’edifici que ha d’acollir les instal·lacions de l’Incavi en un termini no gaire llarg.

De fet, Carnes ha comentat que ja s’ha marcat un calendari després dels acords assolits amb l’Ajuntament. De cara a final d’any, s’ha d’acabar de redactar el projecte, i de cara a l’estiu l’edifici hauria de ser operatiu.

 

El conseller ha explicat que s’ha dotat un pressupost d’1.300.000€ per tal de cobrir aquests treballs que queden per equipar i fer funcional aquest edifici de 3.200m2 de superfície, amb aproximadament mil mestres per planta. A banda de despatxos i oficines administratives, el centre tindrà un celler i un laboratori més equipats i en condicions que els actuals que disposa l’Incavi.

Carnes també ha comentat que s’havia arribat a un acord a la conferència sectorial de consellers d’agricultura per aconseguir més fons per Catalunya de cara als plans de reestructuració de la vinya, en total 9 milions d’€, el que representa un milió més que el previst.

 

El Conseller ha remarcat també que la voluntat de fer del Penedès un centre de referència pel mon de la vinya català es reforça amb el paper que ha de jugar el centre d’Espiells, recentment traspassat de la Diputació a la Generalitat.

De fet, en el projecte que s’està acabat de redactar per aquest edifici del Parc Àgora, s’ha de mirar quins equipaments i serveis que actualment es troben a Espiells s’han de traslladar cap a Vilafranca, i quins poden anar cap a Espiells per reforçar encara més la seva tasca formativa. Quedarà per veure també si finalment en aquest edifici s’hi trasllada també l’oficina comarcal del DARP a l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: