Dimarts, 19 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Casal de la Dona imparteix un seminari sobre el llegat intel·lectual i artístic femení

Amb el títol “On han estat les dones?”, el seminari proposa una aproximació al brillant llegat intel·lectual i artístic de les dones i als seus espais de creació. El curs, que anirà a càrrec de la historiadora Àngels Dalmau, se celebrarà els dimecres de 7 de la tarda a 9 del vespre, en sessions quinzenals, a partir del 18 d’ octubre.

Alguns dels objectius del seminari són plantejar el fet que la major part de les dones artistes han acabat essent oblidades per la història; descriure com el context històric va marcar la vida de les artistes, limitant la seva creativitat o donar a conèixer com s’ha menyspreat el llegat intel·lectual i artístic de moltes dones, fins al punt de negar l’autenticitat de les seves obres.

Àngels Dalmau destaca la importància dels espais en els quals, al llarg de la història, les dones s’han refugiat per crear. La primera i la segona sessió del seminari es dedicarà a les pintores oblidades, des del renaixement fins el segle XX. En aquest sentit, Dalmau ressalta el cas paradigmàtic de la filla de Tintoretto. La tercera sessió es titula les dones prenent la paraula, la quarta parlarà des dels salons il·lustrats del segle XVIII fins a la bohèmia del XIX i la cinquena i darrera de les sessions, abordarà el segle XX: la transgressió dels límits burgesos, els nous hàbits i les noves veus.

El preu del seminari “On han estat les dones?” és de 20 euros i les inscripcions es poden fer al Casal de la Dona de Vilafranca, a la plaça Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: