Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ramon Xena es mostra satisfet de l’inici de tramitació del Pla Director, i vol la gratuïtat de l’AP7

L’avantprojecte del Pla Director de l’Alt Penedès va ser aprovat a tramitació pública ahir dijous per part de la comissió d’ordenació territorial de la regió metropolitana, el que significa el primer pas de cara a la seva aprovació definitiva d’aquí a uns mesos després dels períodes d’exposició pública pertinents.

El president del Consell Comarcal, Ramon Xena, que es tracta d’un bon punt de partida per tal de fer que el Pla Director passi de ser un document de treball a un document públic, i que a partir d’ara caldrà que tothom col·labori per tal de tirar-lo endavant. Xena destacava també que dijous es va donar a conèixer també el Pla Metropolità de la Regió 1, i que aquest fet fa encara més necessari el Pla Director del Penedès.

 

Un dels punts importants que destacava Xena i que s’apunta en l’avantprojecte del Pla Director, és la conversió de la N-340 en una via de comunicació interna de la comarca i entre les zones individuals. Aquest fet fa que no es converteixi en una autovia, i es mantingui oberta la porta per poder parlar de la gratuïtat de l’AP-7.

 

Aquesta és la postura que ja l’anterior president del Consell Comarcal, el socialista Lluís Valls va mantenir i que ara continua Ramon Xena amb la seva presidència.

El procés que ara s’obra te una durada de 3 mesos, que han de portar a recollir possibles al·legacions d’institucions i particulars abans de l’aprovació provisional. Xena destacava també que aquesta aprovació l’haurà de fer un nou gover, i que espera que els criteris que s’han recollit en el Pla Director es tinguin en compte, ja que son el fruit del treball i la col·laboració de molta gent que ha donat la seva opinió.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: