Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’institut de Sant Martí Sarroca neix amb problemes d’espai per al curs vinent

Aquest curs 2006/2007 ha vist néixer un nou centre de secundària a la comarca, es tracta de la secció d’ educació secundària de Sant Martí Sarroca. Es diu així, perquè inicialment està pensat exclusivament com a centre d’ESO, tot i que es podria reconvertir en institut i impartir Batxillerat si més endavant hi ha demanda.

El centre martinenc, que ha començat el seu primer curs amb dos grups de primer d’ESO i sis professors i mig, és d’ adscripció prioritària per als estudiants de Sant Martí, Torrelles, Guardiola i Pontons.

Els 3 mòduls prefabricats provisionals que configuren el nou institut s’han ubicat entre l’ escola de primària i el camp de futbol de Sant Martí.

Segons les previsions del Departament d’Educació, els alumnes estaran en barracons durant tres cursos i després ja tindran un edifici d’obra.

El problema, segons explica el seu director Miquel del Cerro, és que el centre ha de créixer progressivament per acollir dos grups més en els propers cursos i en els terrenys actuals, no hi ha espai per a més barracons.

 

Els 3 barracons actuals acullen les dues aules de primer d’ESO, dues sales de desdoblament, els serveis, el laboratori de ciències naturals i l’ aula de tecnologia, la cuina, el menjador, una aula gran i els serveis administratius del centre. Tot i els problemes inicials, el servei de transport escolar i de menjador ja funcionen bé.

La resposta de les famílies dels alumnes és satisfactòria segons va constatar el director, després de la reunió que va mantenir la setmana passada.

 

Del Cerro confia a superar els problemes inicials que impliquen començar de zero, en qüestió d’un mes. Ara mateix, l’ institut de Sant Martí no té conserge ni telèfon i per tant, tampoc disposa d’accés a internet, ni fax. De tota manera, segons el director, aquestes qüestions no alteren la normalitat a les aules.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: