Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La UE atorga a Catalunya una destil·lació de crisi per al vi negre amb DO de 85.000 hectolitres

El Comitè de Gestió de Vins de la Unió Europea, en la seva reunió d’ahir dimarts, va aprovar per Catalunya una destil·lació de crisi per al vi negre amb Denominació d’Origen de 85.000 hectolitres al preu de 3 euros per hectolitre i grau.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, va sol·licitar el passat juliol al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació la tramitació d’una sol·licitud per destil·lar un volum de vi negre que estava en estoc de diferents denominacions d’origen de Catalunya per tal que poguessin tenir sortida els excedents i poder iniciar així la campanya 2006-2007 amb millors perspectives.

La resolució de la UE satisfà les expectatives que s’havien creat en el sector i dóna una solució a la problemàtica plantejada des de fa mesos.

A partir d’aquest moment, i una vegada s’hagi publicat en el Diari Oficial de les Comunitats Europees el reglament corresponent, s’obrirà un termini que anirà des del 16 d’octubre fins al 17 de novembre per a la presentació dels contractes de destil·lació per part de les DO interessades.

L’administració resoldrà els contractes presentats amb anterioritat a l’1 de desembre i ho comunicarà oportunament a Brussel·les abans del 12 de desembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: