Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ institut Eugeni d’Ors comença el curs sense saber quan s’eliminaran les esquerdes

L’ institut més veterà de Vilafranca ha iniciat el nou curs acadèmic amb 950 alumnes, un grup més que l’ any passat, i poc més de 90 professors. El director del centre, Toni Resta, s’ ha mostrat il·lusionat amb el curs 2006/2007 però lamenta que continuen amb una assignatura pendent: les obres que han de servir per eliminar les esquerdes que van sortir poc després de les obres de millora, als espais més antics del centre.Aquestes esquerdes, que són espectaculars, es troben a la façana principal i a alguns passadissos però no representen cap perill.

Resta considera que després d’una inversió de més de 6MEUR, l’ Eugeni d’Ors es mereix que se solventi el problema i que s’inauguri el centre.

 

Un dels objectius del nou curs és la implantació del pla estratègic d’autonomia del centre, en el qual dipositaran totes les il·lusions en els propers 4 anys. El pla comporta, en l’ àmbit de les noves tecnologies, que enguany ja hi ha dos grups amb ordinadors a l’ aula que no s’ hauran de desplaçar a l’ aula d’informàtica, 10 pissarres digitals per fer classe i que el professorat rebi formació. Tot plegat, segons Resta, amb l’objectiu final que d’ aquí a quatre anys desapareguin les aules d’informàtica.

 

Aquest curs també compta, com a novetat, amb un pla de mediació que ha de facilitar que quan hi hagi discrepàncies entre els alumnes primi la paraula.

L’ institut Eugeni d’Ors rep als seus alumnes al llarg de dos dies. Ahir van començar els alumnes de primer i segon d’ ESO, de Batxillerat nocturn i de cicles formatius de grau mig i avui és el torn dels alumnes de tercer i quart d’ESO i Batxillerat diürn. Els cicles formatius de grau superior comencen la setmana que ve.

Així doncs, un nou curs a l’ Eugeni d’Ors que arrenca amb una sola incògnita, quan i com es faran les obres de millora pendents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: