Dissabte, 8 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds es preparen pel Concurs de Castells de Tarragona

El cap de colla dels Castellers de Vilafranca creu que els verds haurien de ser valents i tirar el tres de deu en segona ronda al concurs de castells de Tarragona. Això és el que va explicar Lluís Esclassans dimarts en una roda de premsa dels Castellers de Vilafranca.

El president de la colla Josep Cabré i el cap de colla Lluís Esclassans van oferir dimarts al vespre una roda de premsa per tal d’exposar les intencions dels verds de cara al concurs de Tarragona del proper 1 d’octubre. Sonen vàries construccions com el 5 de 9, el 3 de 10 amb folre i manilles, el 4 de 9 amb l’agulla, la torre de 9 amb folre i, evidentment, el pilar de 8. Però els castells que els verds tiraran a la plaça de Braus de Tarragona dependran molt de com evolucioni la competició i, especialment, de quines construccions porti a plaça la Vella de Valls. El fet de que els verds actuen últims afavoreix que puguin decidir l’estratègia en funció del que hagi passat abans. En qualsevol cas, el més probable és que comencin amb el quatre de 9 amb l’agulla i, el cap de colla, creu que en segona ronda, caldria ser valent i anar a pel 3 de 10 amb folre i manilles, un castell que han demostrat tenir a l’abast. El tercer castell podria ser la torre de nou amb folre, tot i que també hi ha la torre de vuit neta i el 5 de 9 com a possibles opcions per tirar a Tarragona. La colla, com és habitual, fa una crida a tots els aficionats perquè assisteixin als darrers assaigs abans del concurs. Queden dos dimecres i dos divendres per fer les proves necessàries. Sobretot el dia 29, quan es farà un assaig a la Plaça Penedès. L’assaig abans de concurs es feia els anys anteriors a la Rambla de Sant Francesc però la colla ha cregut que la plaça del Penedès era un lloc millor, en part perquè el terra és de sorra. Durant aquest assaig tindrà lloc la prova crucial del 3 de 10. En tot cas, els verds han d’afrontar abans del concurs una cita important, La Mercè, on es veuran cara a cara amb els Minyons de Terrassa. Els castells que s’hi podran veure són, probablement, el 3 de 9, el 4 de 9 i la torre de 8 amb folre com a assaig de la torre 9. Els verds no descarten tampoc el pilar de vuit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: