Divendres, 2 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CCAP entrarà a formar part de la Xarxa de mediació per al lloguer social de la Generalitat

L’ estudi sobre el parc d’habitatges buits als municipis rurals de l’ Alt Penedès, presentat fa uns mesos pel Consell, marcarà la línia d’actuació de la Xarxa de mediació per al lloguer social a la comarca. La Xarxa, que ja ha signat més de quaranta convenis locals i comarcals, està gestionada i coordinada per ADIGSA i té com a objectiu crear en col·laboració amb les administracions locals, Borses d’Habitatge de Lloguer Locals o supralocals que treballin per a l’arrendament d’habitatges a preus moderats.

Ahir, el director general d’Habitatge de la Generalitat, Quim Gascó, en va parlar al Consell Comarcal: Els propietaris que signin un conveni de lloguer a través de la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social tindran garantida una assegurança de caució durant un període de dos anys, el cobrament del lloguer, les despeses jurídiques en cas d’impagament i una assegurança multirisc que inclogui els desperfectes.

La Direcció General d’Habitatge ofereix al Consell un ajut de 450 euros per cada contracte que s’estableixi . Segons marca l’ estudi del Consell sobre habitatges buits, hi ha 6 municipis prioritaris que són els Monjos, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Martí Sarroca, Mediona i Torrelles de Foix.

Així, ahir el director general d’Habitatge després de presentar el conveni a la seu del Consell Comarcal, ha visitat alguns d’aquests municipis acompanyat per el president del Consell Comarcal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: