Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Creu Roja a l’Alt Penedès porta l’exposició "Dones davant la guerra", a la Capella de Sant Joan

Amb motiu del centenari que Creu Roja celebra enguany a la Vila, aquesta tarda s’ inaugura l’exposició “Dones davant la guerra”. Amb aquesta activitat Creu Roja pretén donar a conèixer la situació i les dificultats que pateixen les dones en els conflictes armats i com es pot fer front a aquestes situacions, des del Dret Humanitari Internacional.

La mostra ensenya les diferents situacions que una dona pot viure en un conflicte armat: des de dones combatents al paper que juguen les dones com a part de la població civil, passant per dones desplaçades i refugiades o dones detingudes.

Montse Lamo, tècnica de Creu Roja a Vilafranca, també destaca per la seva emotivitat el testimoni de dones que han patit violència sexual. L’ exposició consta de 5 plafons amb textos i fotografies, cadascun dels quals està dedicat a un d’ aquests diferents rols. També inclou un DVD amb testimonis de dones, que es podrà anar veient.

L’acte inaugural inclou una xerrada a càrrec de Eva Garcia, membre del Gabinet de Drets Humans i Centre de Dret Internacional Humanitari de la Creu Roja a Catalunya, i especialista en la temàtica de l’exposició. Lamo afirma que les explicacions de García seran claus per comprendre millor els testimonis de les dones davant la guerra.

 

L’exposició “Dones davant la guerra” es podrà visitar fins l’1 d’octubre, a la Capella de Sant Joan de Vilafranca, de dimecres a diumenge.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: