Dissabte, 8 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aguado valora positivament l’ajornament de la reforma de l’ OCM del vi anunciada per Brussel·les

El director general de l’INCAVI, Joan Aguado, s’ha mostrat satisfet ja que considera que cal plantejar la proposta amb més profunditat i més reflexió. La Comissió Europea ha anunciat, aquesta setmana, que paralitza fins a l’ any que ve la reforma radical del sector del vi, anunciada fa tres mesos.

Recordem que el pla, que va encendre l’ alarma al sector vitivinícola català, proposava l’ eliminació de 400.000 hectàrees de vinya a la Unió Europea, en els pròxims cinc anys.

Segons Aguado, cal fer una revisió a fons i l’arrencada de vinya no pot ser una norma general, ja que no aportaria cap benefici i no resol de cap manera els problemes del sector.

A diferència d’algunes veus crítiques del sector productor que pensen que l’ endarreriment no implicarà canvis, l’ INCAVI i el Departament d’Agricultura valoren de forma positiva l’anunci de la Comissió Europea sobre l’ajornament de la presentació de la proposta per reformar l’Organització Comú de Mercat del vi, el gener de 2007.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: